Totul se schimba

Nebunie ! Asa se poate descrie situatia actuala in care se afla Romania. Asa se poate descrie situatia in care se afla Europa. Este un razboi politic pe fondul crizei economice, iar la noi este mai rau ca oriunde. Au loc actiuni care nu mai au rostul sa fie comentate, iar daca suntem atat de prosti incat sa le mai comentam si sa dezbatem o situatie clara gen Nastase impuscat, inseamna ca noi toti, suntem idioti.

Actiunile pornite de cei de la USL nu trebuiesc comentate deloc ! Bineinteles ca in curand, nici nu vom avea voie sa le comentam, dar acum daca stam sa analizam tot ce fac ei in loc sa actionam, atunci ei au castigat. Din pacate nu este o competitie sportiva, nu este un meci de fotbal,   desi tara se imparte in doua tabere si comentariile sunt ca si la un meci, este vorba de viitorul nostru.

  Consider a building with a few broken windows. If the windows are not repaired, the tendency is for vandals to break a few more windows. Eventually, they may even break into the building, and if it’s unoccupied, perhaps become squatters or light fires inside. Or consider a sidewalk. Some litter accumulates. Soon, more litter accumulates. Eventually, people even start leaving bags of trash from take-out restaurants there or breaking into cars.

 

James Q. Wilson si  George L. Kelling – Teoria Geamurilor Sparte

Sa luam ca exemplu o cladire cu cateva geamuri sparte.Daca geamurile nu sunt schimbate, tendinta vandalilor este sa sparga si alte geamuri. Eventual, ei prind curaj sa intre in cladire, iar daca aceasta este si nelocuita, vor dori sa faca un foc inauntru sau sa se “mute” acolo.Sau sa luam ca exemplu un trotuar. Se aduna putina mizerie pe un trotuar. Daca nu este curatat/maturat, se aduna mai multa. In continuare, oamenii incep sa isi lase gunoaiele pe acel trotuar si eventual sa sparga masinile parcate langa trotuar.

James Q. Wilson si  George L. Kelling – Teoria Geamurilor Sparte

Pare ciudata aceasta teorie, dar, functioneaza. Ideea e simpla : daca o regula poate fi incalcata, daca un lucru “stricat” va ramane ne-reparat, aceasta/acesta va atrage de la sine si altele ! E natura omului !

As vrea sa fiu apolitic. As vrea sa nu am nici un favorit, sa nu vreau sa tin cu nici un partid, dar nu se poate. Voi incerca totusi, sa scriu mai jos motivele pentru care doresc ca cei de la USL sa piarda majoritatea in parlament, fara sa tin partea cuiva.

  •  Incepem cu Nastase : toti liderii USL au sustinut un infractor si l-au mentinut in partid cu functie de conducere
  •  Au fost partasi la aceasta piesa de teatru, numita ” Sinuciderea lui Bombonel”
  •  USL-ul nu are un program de guvernare ! Au doar : Jos Basescu, Jos PDL !
  •  Prin metode comparate de jurnalisti politice cu cele ale Partidului Nazist din Germania, incearca sa puna mana pe institutiile statului.
  •  Ignoranta cu care Victor Ponta trateaza Constitutia Romaniei, Legea fundamentala a tarii !

Am scris doar atatea, dar sunt mult mai multe. Le stiti si voi. Sunt toate la vedere. Daca continui folosind conceptia romaneasca actuala, aceea care spune ca toti politicienii fura, voi spune asa : PDL-ul a furat probabil, au avut moguli probabil, au facut combinatii probabil, dar Romania inca se afla pe linia de plutire fata de alte tari europene cu pretentii ( Spania,Italia,Grecia, e.t.c ), si-au asumat cel mai mare risc electoral din istorie cand au taiat salariile bugetarilor si au dat afara o gramada din ei iar in viata de zi cu zi am observat ca majoritatea functionarilor incepeau sa se fereasca ei de spaga.

In concluzie :

Cladirea noastra, are cateva geamuri sparte :  Incalcarea Constitutiei, revocari din functie in favoare lui Ponta, incercarea de a manipula justitia, plus multe altele. Daca ne luam dupa teoria de mai sus, vor fi mult mai multe geamuri sparte, iar in final, boschetarii/vandalii vor face ce vor vrea ei cu cladirea.

Daca stam sa analizam aceste fapte facute “pe fata”, daca suntem atat de creduli incat sa cumparam un ziar care incearca sa il faca pe Nastase un martir, daca ne agatam si credem ca totul in tara aceasta este controlat de Basescu, daca mai urmarim un post de televiziune care de 5 ani injura PDL-ul fara foarte multe argumente, atunci ne meritam soarta.

Trebuie ca toti sa luam atitudine impotriva acestor actiuni si sa denuntam felul acesta de a face politica. Trebuie sa scriem pe bloguri, sa iesim in strada, sa votam impotriva acestui regim. Atat !

Categories: eu

Leave a Comment