Sfaturi pentru post

Pentru a trece mai usor peste postul Pastelui, va trebui sa tineti cont de cateva sfaturi. Va trebui sa aveti in vedere ca in aceasta perioada sa va ingrijiti de alimentatia voastra. Pentru persoanele care prefera produsele din soia, alagerea acestor produse este indicata. Soia inlocuieste cu succes proteinele de origine animala, recomandandu-se consumul de soia de 3-4 ori pe saptamana.

Nu uitati si de regulile de combinatii alimentare. Nu ar trebui sa combinati paine cu paine, paine cu cartofi, paine cu paste sau paine cu carne. Legumele pot fi asociate in schimb atat cu proteinele, cat si cu carbohidratii. Fructele trebuie consumate singure, nu ar trebui sa consumati fructe pe post de desert. Micul dejun trebuie sa fie masa principala, iar cina sa fie cat mai usoara, servita cu minim 4 ore inainte de a va culca. Nu trebuie sa lipseasca gustarile dintre mese.

Fructele sunt cele mai bune gustari. In fiecare zi va trebui sa consumati minim 2 litri de apa pe zi. Aveti grija si la dulciurile pe care le consumati pentru ca ele ingrasa, plus ca ofera si o senzatie permanenta de foame. O idee buna este folosirea uleiurilor de buna calitate pentru salatele preparate acasa.

Categories: eu

Leave a Comment