Puterea sunetului

Sunetul are o putere magnifică. De la cele mai joase tonalităţi până la cele mai înalte sunt găsite în Natură. Adierea lina a vântului, trilul cântătoarelor de tot felul, “alarma” cocoşilor şi a ciorilor, zumzetul albinelor, duduitul motoarelor mici sau mari se împletesc armonis. Din când în când un bubuit sparge liniştea. Este semnul ploii de vară. Le auzim doar când suntem undeva pe câmp sau pe coclauri pentru că străzile oraşelor sunt înţezate mai mult de zgomote decăt de cântece. Decibelii difuzoarelor din boxe se iau la întrecere cu tot felul de picamăre ce sparg asfaltul nu demult turnat pentru că cineva îşi aminteşte că uitase să îngroape ceva.

Sunete armonioase şi zgomote. Toate fac parte din viaţa noastră. Fără ele nu putem trăi. Până şi cei care nu aud au întipărită în minte o anumită melodie. Este melodia timpului ce trece în linişte.

Variaţia sunetelor poate fi redată cu fidelitate de apartura modernă, aparatură ce poate creea singură alte sunete cu alte caracteristici. Tehnica evoluează. Tot ce stăzi este evoluat, mâine va fi depăşit. La fel ca şi omul.

Categories: eu

Leave a Comment