Protejarea corpului in timpul curateniei de Paste

Multe gospodarii se pregatesc de Paste, chiar daca mai sunt cateva saptamani pana la aceasta sarbatoare importanta. Pentru persoanele cu hernie de disc, activitatile de intretinere a locuintei pot provoca diverse probleme. 80% dintre populatia adulta se confrunta cu dureri de spate, de aceea va trebui sa aveti in vedere modul cum faceti curatenie in casa. Activitatea de curatenie trebuie intrerupta cu pauze periodice de 10-15 minute la un interval de 40-45 de minute.

Este foarte important si sa alegem ustensilele cele mai potrivite. Pozitia adoptata in timpul curateniei este si ea importanta, aceasta trebuie sa fie cat mai corecta. Ridicarea greutatilor se face cu doua maini, ajutandu-ne de picioare si indoind mereu genunchii. Miscarea de ridicare nu trebuie facuta cu genunchii intinsi, nici macar atunci cand socate sacose din portbagaj.

Pentru manipularea maturii este recomandat un maner lung si sa stati cu spatele drept. Chiar si in activitatea de aspirat va trebui sa adoptati o pozitie a corpului dreapta. Pentru spalarea geamului, puteti folosi o racleta cu maner telescopic, astfel incat sa evitati miscarile de intindere. Puteti folosi o masuta pentru a depozita detergentii. Procedand astfel, veti evita aplecarile repetate. Nu purtati papuci largi pentru ca va puteti impedica.

Categories: eu

Leave a Comment