Pericolele din casa voastra

Desi atunci cand suntem acasa ne simtim in siguranta, exista si cateva pericole care ne pandesc chiar in casele noastre. Prelungitoarele sunt motivul producerii a peste 33.000 de incendii anual in locuintele din America. Nu trebuie sa lasati prelungitoarele la indemana copiilor si sa le arucati pe cele care s-au defectat. Uscatoarele de rufe sunt o alta cauza a producerii accidentelor.

In SUA se produc 1500 de incendii anual, iar motivul este blocarea filtrului de ventilatie a aparatului cu scame, fire de par sau ate. Gazul degajat de naftalina este periculos pentru organism. El poate duce la afectiuni ale plamanilor si a aparatului respirator. Pasta de dinti reprezinta un alt pericol din casa. Ea nu ar trebui sa fie niciodata ingerata pentru ca ea contine substante cu potential toxic.

Este recomandat ca pentru spalare sa se foloseasca o cantitate mica de pasta, cat un bob de mazare. Atat clorul, cat si inalbitorul de rufe trebuie tinut departe de copii pentru ca sunt extrem de toxice. In majoritatea cazurilor, consumul de clor sau inalbitor se dovedeste a fi fatal. Gazele degajate de aceste doua substante sunt si ele extrem de periculoase, ele fiind responsabile pentru arsurile tractului respirator si iritatiile ochilor.

Categories: eu

Leave a Comment