Noul Tip De Spam

Am lipsit catva timp din on-line , sau mai exact , am stat mult mai putin on-line decat inainte . In perioada asta nu prea am mai dat atentie la Spam-uri . Le observ una-doua si dau delete . Azi totusi , am avut curiozitatea sa citesc un mail , indexat de Gmail direct in folder-ul SPAM , care suna cam asa : Castiga un VW Golf 6 . Nu este o noutate sa vad un titlu de genul asta . Ce e nou pentru mine , e atasarea la sfarsitul e-mail-ului , urmatoarele :

In conformitate cu Legea 365/2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat spam, deoarece:
– acceptare de primire a ofertei nu va implica financiar
– adresa d-voastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri, fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri
– acest mesaj va este adresat cu scopul de a va invita sa beneficiati de serviciile companiei noastre si va este transmis in dorinta de a va tine la curent cu cele mai noi si mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru ca intelegem si apreciem intimitatea d-voastra ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastr? de a v? trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunte?i interesat v? rug?m ignora?i acest mail. Conform legisla?iei României, orice firm? are dreptul la o încercare de comunicare comercial? cu o anumit? persoan?.
Daca doriti sa fiti stersi din baza noastra de date, trimiteti mail AICI.

Chiar nu stiam de chestiile astea , dar nu e niciodata prea tarziu sa invatam cate ceva . E frumos faptul ca simpla postare a e-mail-ului pe un site , poate duce la invadarea inbox-ului cu sute de e-mail-uri nedorite . Sper ca acel mesaj cu text-ul  „ Rog Dezabonare ” , va functiona . Sanse slabe , dar am incercat macar .

Categories: eu

Leave a Comment