Lucruri pe care orice parinte trebuie sa le stie

Sunt cateva lucruri pe care orice parinte ar trebui sa le stie. Lucrurile pe care le spuneti si pe care le faceti au un impact puternic asupra copilului vostru. Nu sunt multi parintii care realizeaza ca atmosfera din familie are un rol important in formarea caracterului celui mic. Copiii nu trebuie educati asa cum vreti voi, ci cum este firesc.

Nu va invatati copiii sa asculte orbeste de voi pentru ca atunci cand nu veti fi in preajma, ei nu vor sti ce sa faca. Trebuie sa-i invatati sa distinga intre ce este si ce nu este valoros si util lor. Cei mici trebuie incurajati si sustinuti, nu va trebui sa invatati copiii sa accepte critici constructive sau demontari de genul „nu este suficient”. Nu ar trebui sa invatati copii nici sa faca orbeste ceea ce li se cere.

Invatati pe cel mic sa analizeze ceea ce i se spune si sa se intrebe daca ceea ce face este bine sau nu. Un alt lucru de evitat este sa nu va indrumati copilul sa realizeze visul vostru neimplinit, renuntand la visele sale. Copilul trebuie sa-si foloseasca energia si timpul catre propriile sale obiective si vise, iar voi trebuie sa-l sustineti.

Categories: eu

Leave a Comment