Legile lu’ Peşte

Unchiul meu a tăiat nişte copaci de pe propriul teren, având actele necesare pe acel teren. După câteva zile, unchiul meu a plecat în Germania împreună cu tata (amândoi pe post de şoferi, dar asta e mai puţin important) şi a lăsat acei copaci undeva la vedere.

După plecarea în Germania a venit Poliţia comunală (este vorba de Poiana Mărului, jud. Braşov) să vadă ce sunt cu acei copaci. Pentru că unchiul meu nu mai era printre noi, a trebuit ca bunicul să aibă grijă de treaba asta cu Poliţia şi să dea declaraţie. A dat declaraţie şi cică îl va amenda pentru furt pe unchiul meu când se va întoarce din Germania.

Ok. Nu vi se pare aiurea? Adică dacă eu tai lemne din pădurtea mea de pe terenul meu sunt amendat? Pentru ce? Cică un copac trebuie să fie marcat ca să-l pot tăia chiar dacă e pe terenul meu! Bun, să zicem că am înţeles, dar dacă terenul de pe care am tăiat copacul figurează pe hartă ca fiind teren de păşunat si inseamnă că nu există copacii acolo… dacă eu am tăiat de acolo înseamnă că sunt mai şmecher sau poate doar am vrut să curăţ locul ca să rămână păşunat în continuare.

Ideea e că nu înţeleg cum poate să fie unchiul meu acuzat de FURT pentru că a tăiat lemne de pe propriul pământ. Parcă e proprietatea lui. Ce s-a întâmplat… ne întoarcem pe vremea comunismului şi a boierilor? Adică am pământ dar nu pot face ce vreau pe el.

Nu ştiu dacă aţi înţeles ce zic eu aici, dar treaba e că Poliţia care ar trebui să apere drepturile cetăţeanului, i le ia? WTF… ?

Categories: eu

Leave a Comment