Keep’em coming

La carciuma sau in vizita pe la prieteni, in timpul meciului savurat cu baietii sau intr-o sambata cu musafiri pe cap, exista cateva lucruri pe care barbatul le va afla scurt si sententios, mai cu seama atunci cand in camera se iveste un calup de cateva secunde de liniste subita.

De pilda, “Ai baut destula bere…nu crezi?” se incadreaza perfect, in ciuda formatului interogativ, in aceasta categorie. Pentru o astfel de intrebare-capcana, exista doua raspunsuri, ambele, desigur, cu du-te-vino: “Ba da“, respectiv “Nu“. Desi prima varianta pare a fi, la o prima scrutare a ‘grilei’, cea corecta, nu va lasati pacaliti. Este exact genul de raspuns care provoaca, aţâţă si imbraca haina unei riposte de ochii lumii, in lipsa unui instructaj prealabil.

Asadar, daca va hotarati sa mergeti pe mana alunecosului “ba da“, este vital ca rostirea acestuia sa nu fie urmata de un (al 50-lea) gat sanatos de bere. Alcoolul consumat dupa “ba da” trebuie asimilat intr-o maniera demna si matura, adica pe ascuns. Nu uitati ca atunci cand acele doua monosilabe sunt rostite, admiteti un adevar pe care inaintasii nostri l-au descoperit pe pielea lor, pe la o mie opt sute si ceva, anume ca nu tu, barbatul, ci ea, femeia, stie cate beri inseamna destule beri.

Cel de-al doilea raspuns, “nu“, este rezervat exclusiv utilizatorilor experimentati ai combo-ului prietena-de-minim-6-luni + bere-nu-apa. In cazul in care totusi doriti sa puneti la bataie batranul “nu“, ageamiu fiind, iata cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont, negresit:
1. Asigurati-va ca aveti in buzunar urmatoarele: bani de taxi, bani de flori, propriile chei de la casa.
2. “Nu“-ul trebuie rostit prelung, milog, la adapostul unei grimase prietenoase, nu concomitent cu o ragaiala de 42 de secunde, urmata de exclamatia “Sa moara bibi, un nou record!!”
3. Daca in loc de “Nu, nu cred ca 2 beri e prea mult“, va iese pe gura “Mars de-aici, nu vezi ca pierde Steaua?!“, reveniti la punctul 1 si rugati-va la Dumnezeu.

Categories: eu

Leave a Comment