Judo In Romania

Editorul de la Ora De Judo ( Revista de judo ), a pus o intrebare foarte buna pe Facebook :

Oare ce trebuie sa mai faca sportivii(judoka) nostri pentru a fi apreciati la justa valoare si pentru a se vorbi in sfarsit de un sport ce duce Romania pe MARILE CULMI ALE PERFORMANTEI? Oare ce trebuie facut ca sa vedem si ca sport.ro, gsptv dar si alte posturi transmit competiile de judo ,sa nu mai avem in sali ca public doar judoka si apropiatii lor(vezi cazul Vladut Simionescu – sportiv valoros ce lipea afise, promovand CN Judo Iasi)??? IERI 20.03.2017 IMNUL NATIONAL AL ROMANIEI A CANTAT PENTRU 2 FETE DE AUR(ALINA DUMITRU si ANDREEA CHITU)! Va intreb: pentru Mutu&co de cate ori a cantat imnul trimumfului?

Raspunsul meu :

Singura care a “spart bariera” de care se vorbeste aici, este Alina Dumitru care pana acum a fost acceptata pe la toate televiziunile din Ro si care a vorbit frumos despre Judo. Pentru a promova judo-ul catre publicul larg, trebuie ca fiecare dintre cei care practica/ au practicat/ sau au copii-nepoti care practica sa promoveze individual acest sport “din gura in gura” ! Trebuie sa ne ducem vecinii, prietenii, rudele la concursurile de Judo , sa ii convingem sa vina, sa vada , sa le explicam regulile generale, pentru ca doar asa , doar noi putem sa facem acest sport unul de interes National ! Daca cu totii ne dam interesul si ne promovam singuri , nu doar prin afise , ci prin a explica sportul si a duce apropiatii la concursuri , atunci cred ca acest sport va creste in ochii “marelui public”. Oricum, eu personal vreau sa multumesc domnului Teszari, administratorul grupului RDS & RCS , care prin Digi Sport , promoveaza acest sport si transmite mereu competitii de judo !

Alina Dumitru este de 8 ori Campioana Europeana , Andreea Chitu este Campioana Europeana ! Mutu, Hagi, Popescu si ceilalti , de cate ori au fost campioni europeni ( nu se pune Liga Campionilor deoarece cei care au facut sport pana acum, stiu ce inseamna un Campionat European si o Liga a Campionilor ) ?

Categories: eu

Leave a Comment