“In loc sa te uiti dupa femei…”

Iata o replica pe care mi-ar placea sa o dezbatem impreuna: “In loc sa te uiti dupa femei, mai bine ai….”. Continuarea difera de la doamna la doamna : “mai bine ai pune mana pe aspiratorul ala” sau “mai bine te-ai duce la sedinta cu parintii, ca fi-tu iar e corigent la engleza”. Felul acesta de repros este, in opinia mea, total negandit si, deci, eminamente ineficient. Teza mea se bazeaza pe doua puncte. Le vom lua, cum altfel?, pe rand.

1. Inca de la primele cuvinte ale acestui indemn nedemn, femeia face dovada egoismului sau secular. Egoism care a facut-o personajul negativ in toate conversatiile purtate de toti barbatii, in toate barurile din toata lumea. Acest “in loc sa…” nu este decat incercarea aplicarii unei corectii, care, invariabil, va lovi in gol. De ce? De ce? aud cititoarele intreband cu voce tare, desi se afla in timpul programului la ora la care citesc acest text. Ei bine, iata raspunsul: ce le face pe femei sa creada ca nu putem face si una si alta ? De ce sa dam cu aspiratrul in loc sa ne uitam dupa gagici ? Este chiar atat de greu de presupus ca le putem face pe ambele la fel de bine? In fond, cadrul in care se desfasoara cele 2 actiuni nu este acelasi, ergo, riscul de a da gres pe motiv ca vrem s-o facem pe Napoleon lucrand la mai multe maini, este practic inexistent.

2. Sa ceri unui barbat sa nu se uite dupa gagici este impotriva firii. Este la fel de nenatural precum Adrian Mutu fundas-dreapta sau Dinamo in grupele Ligii Campionilor. Imaginati-va, fetelor, cum ar fi sa auziti din cand in cand, pe un ton uracios: “In loc sa te machiezi acolo in fatza oglinzii, mai bine bine ai trece sa iei paine, ca e randul tau”. Ar fi stupid, nu? Ca si cand painea de la magazin si-ar pierde din textura sa pufoasa daca rujul sau rimelul au fost aplicate cu grija.

Categories: eu

Leave a Comment