Cum va tineti de buget

Pentru a nu va depasi bugetul, va trebui sa va faceti un plan cu privire la cheltuieli. In primul rand, nu ar trebui sa cumparati niciodata lucruri de care nu aveti nevoie. Ramaneti fideli listei pe care o realizati acasa si nu cheltuiti niciodata mai mult decat va propuneti. Uneori este mai bine sa renuntati chiar si la unele achizitii. Daca se apropie aniversarea cuiva sau vine o anumita sarbatoare, va trebui sa va stabiliti un buget pentru cadouri pe care sa-l respectati.

Nu depasiti acest buget sub nici o forma. Cadoul va fi unul simbolic, iar bugetul nu va fi unul mare. Mesele pe care le serviti in oras constituie si ele o cheltuiala destul de consistenta. Puteti sa mai reduceti din aceste mese si sa va gatiti singuri acasa preparatele preferate. Potrivit unor studii, 43% dintre romani intarzie cu plata facturilor.

Cei mai mari restantieri sunt cei din domeniul comercial, urmati de cei din domeniul medical. In cazul unei urgente, multe persoane apeleaza la un imprumut de la institutiile de credit, familie sau chiar de la prieteni. Cheltuielile neasteptate sau pierderea slujbei sunt situatiile care supun la un stres major pe majoritatea persoanelor nepregatite sa faca fata acestor lucruri.

Categories: eu

Leave a Comment