Cum scapati de stresul examenelor?

Pentru a trece mai bine peste examene, specialistii sunt de parere ca fiecare persoana trebuie sa tina cont de cateva lucruri importante. In primul rand, este esential sa-si testeze cunostintele cat mai frecvent. Cea mai buna metoda de invatare este folosirea testelor, aceasta metoda fiind apreciata mult mai mult decat recapitularea. Chestionarele ii vor obliga pe elevi sa se gandeasca la ce au studiat.

Pentru cei care invata pentru examene ascultarea muzicii nu este o idee foarte buna. Studiile au aratat ca oamenii care asculta muzica, isi amintesc mai putin decat cei care studiaza in liniste. O idee buna este o iesire din cand in cand la aer curat, aceasta modalitate fiind recunoscuta ca fiind una ce va ajuta sa scapati mai rapid de stres. Elevii care petrec timp in parc sunt mai concentrati pe parcursul zilei decat cei care nu face acest lucru. Parintii trebuie sa fie pozitivi cu privire la copii lor.

Ei trebuie sa-si aleaga bine cuvintele atunci cand vorbesc cu cei mici. Odihna este si ea foarte importanta. Un somn de 10 ore pe noapte la ore fixe este o arma puternica in timpul perioadei de examene. Somnul va ajuta sa va imbunatatiti mai mult memoria.

Categories: eu

Leave a Comment