Cum pastram mancarea proaspata?

In cazul in care v-ati gandit vroedata la mancarea irosita, trebuie sa stiti ca oamenii obisnuiesc sa arunce multe alimente. La nivel mondial se arunca alimente in valoare de 200 de miliarde de dolari, jumatate fiind aruncate fara a fi stricate. Principala cauza a risipei este lipsa de informare cu privire la pastrarea alimentelor. Bananele maronii pot fi transformate in prajituri, suc sau pot fi chiar pastrate in congelator.

Pastrati laptele in congelator pentru a-i prelungi termenul de valabilitate. Sunca este aruncata foarte des pentru ca se pastreaza dezvelita in frigider. Daca o veti tine in congelator, sunca va rezista pentru 3 luni. Sucurile naturale pot fi pastrate in congelator in sticle cu dop, astfel incat sa fie evitata aruncarea lor. Pentru a prelungi valabilitatea painii, o puteti pastra in frigider pe raftul de jos.

Daca este tinuta in congelator, carnea de pui poate fi mentinuta proaspata pentru chiar 6 luni. Cartofii pot fi fierti si tinuti in frigider, fie pot fi depozitati pe raftul de jos al frigiderului. Daca veti congela mancarea gatita ramasa neconsumata, ea va putea rezista si pana la tre luni. Tinand cont de aceste sfaturi veti vedea ca veti salva mancare si veti economisi bani.

Categories: eu

Leave a Comment