Ce-am mai visat? Pai stai sa vezi..

Eu si visele mele. Tineti minte visul cu goanga si furnicile nu? Am unul si mai interesant..

Vineri seara m-am uitat la Dansez pentru tine inainte sa adorm, si apoi am cazut intr-un somn nu prea adanc ( ca daca era adanc era starea de non-REM, adica non-rapid eye movement, stare in care nu visezi, pfff, biologia asta) si am inceput sa viseeez..

Eram intr-un club cu habibi, o fetita de la Dansez pentrut tine, si o colega de clasa, aveam masa undeva la etaj. (scara era facuta din mare metalice foarte groasa, si era o scara spiralata)

M-am dus la bar sa mai iau ceva de baut, si barul arata ca o camera pentu depozitare. Era ca un fel de raion din hipermarketurile alea mare, si totul era pus in baxuri acolo, de la sucuri pana la chipsuri si dulciuri. Cand sa ma intorc la masa, am trecut pe langa masa unde statea un prieten care a fost in scoala cu mine, care dupa ce m-a salutat mi-a spus ca ii palce bricheta mea, si a exclamat ca beau MOV! Mov era bautura pe care o beam eu, intr-un pahar asemanator cu cel de shake, numai ca era din plastic si mai mic. Partea de jos, era de culoare moc, si plasticul era transparent, la fel si capacul,numai ca era verde. Inauntru era acea bautura care se numea MOV si era facuta din cocos, se nuimea ceva cu COCONUTE… nu sti.

M-am intors la masa mea, si cei cu care eram vroiau sa plece pentru ca se inchidea clubul. M-am uitat la ceas si era 11:ceva cu 7 . Am zis: “Haideti undeva intr-o alta terasa”. Colega incepuse sa zica ca ea a fost si pe acolo, si pe acolo si ca ea cunoaste tot. Apoi a venit vorba de barul “Fara Spaga”, asa se numeste. Am zis hai sa mergem pentru ca stiam ca acolo isi sarbatoreste fostul meu prieten ziua.

Am ajuns la locul cu pricina. Intrarea era printr-o poarta cu o bolta deasupra, care dadea intr-un fel de gradina interioara, cu multe cladiri vechi pe langa. (this is not the reality). Am luat-o la stanga sa intram inauntru, si am vazut o gloata de copii mici cu ghiozdanele in spate care alergau haotic. Ma gandeam in sinea mea, ca o prietena comuna de-a mea si a fostului prieten, a vrut sa-i faca lui o surpriza, sa-i aduca o gloata de copii mici la ziua lui, in conditiile in care el nu suporta copii.

Am intrat. Inauntru era un hol lung, care urca in sus, pe stanga usi multe. Era un spital de nebuni. In capul holului statea ingrijitoarea spitalului, care era fosta mea pedagoga de la semi-internatul de la scoala. ( inca mai e pedagoga). Era carunta si avea fata gri si obosita cu cearcane, si mi-a spus asa: ” Trebuie sa le dau sa manance, sa-mi bag pula”

Am urcat in hol, si ma uitam la primele 3 usi inchise de pe partea stanga. Doamna mi-a spus ca nu e voie, ca acolo este sectia pentru bolnavi mintal. Am mai mers putin, si am vazut o ura deschisa. Era o camera intunecata, si murdara, si jerpelita. Intr-un pat, statea un baiat, cu fata in jos, cu un cutit infipt in cap. Mi s-a spus ca acolo este sectia pentru depresivi.

Urmatoarea usa deschisa era intr-o conditie ca precedenta. Erau 2 paturi puse perpendicular, dar lipite de pereti. Un baiat isi taia venele si altul plangea, iar toata chestia asta era data pe repede-inainte. Acolo mi s-a spus ca era sectia pentru anti-depresivi, nu stiu de unde si pana unde. Ultima usa deschisa era in capatul holului, pe peretele din fata. Arata ca o camera normala, si doamna mi-a spus ca nici nu stie de ce e baiatul ala acolo ca el nu are nimic. Intins pe pat era un tip de la mine din scoala, care e cam cel mai smecher ca sa zic asa. Era foarte plictisit si molesit asa, si l-am intrebat ce are, si mi-a spus ca e plictisit asa. Si l-am intrebat daca este plistisit de prietena lui si a zis ca da.

Ne-am intors, si in zona cu primele usi inchise, una dintre ele era deschisa. Am vazut o tanti grizonata cu parul cret, si atunci a venit mama si m-a trezit.

Super vis, nu?

Categories: eu

Leave a Comment