8 defecte

Sunt invitata sa va impartasesc 8 dintre defectele mele:

1. cel mai important dintre ele: sunt fraiera (sau naiva, credula… lipsita de aparare in fata rautatilor cotidiene- daca e sa ma eufemizez). E aici chiar ceva paradoxal pentru ca, desi simt din prima mitomanii (oamenii care prezinta drept realitate o bucatica de adevar puternic decorata de imaginatie, dar care mint natural si consecvent, nu din dorinta de a-ti ascunde ceva anume), nu-mi dau seama cand cineva ma minte cu scopul de a ma fraieri. Iar cand vine vorba de negociat ceva, o las balta din start. Daca ceea ce-mi oferi e sub pretul meu, la revedere. Daca e ok, asa sa fie (chiar si atunci cand stiu ca am loc sa cer mai mult).

2. sunt lenesa. +consecinta directa: aman orice, oricat

3. pierd hartiile acelea din categoria acte si diplome

4. tac mult si vorbesc la fel, dar exact pe dos decat ar trebui

5. stau cocosata (si refuz sa fac ceva pentru a-mi corecta tinuta)

6. sunt (incredibil) de incapatanata. asta e un defect doar din perspectiva celorlalti- eu o vad ca pe perseverenta :). si zic ‘incredibil’ pentru ca sunt blanda si fraiera… si atunci lumea se asteapta sa renunt usor la eventuale puncte de vedere. ceea ce eu nu fac.

7. am fixuri (de genul nu folosesc cuvinte … urate (nu injur aproape niciodata), nu mananc din dulceata in are cineva a bagat lingurita proaspat scoasa din gura, nu imprumut obiectele pe care le consider eu a fi de uz personal).

8. nu raspund la ‘provocari’. in sensul ca fac parte dintre oamenii care nu sunt motivati de ideea ‘iti arat eu tie’. Daca crezi despre mine ceva ce nu-i adevarat, sa fii sanatos! Destul de probabil ca eu n-o sa-ti dau ocazia sa vezi ca n-ai dreptate. Sau daca totusi ai privilegiul de a constata ca te-ai inselat, e din cauza ca ai o karma buna, nu pentru ca eu am facut ceva anume spre a-ti demonstra ca te inseli.

Categories: eu

Leave a Comment